Frede Lundgaard Madsen stopper som formand for LandboForeningen Midtjylland

Dato: 31-01-2022

Frede Lundgaard Madsen genopstiller ikke som formand, når LandboForeningen Midtjylland holder generalforsamling den 22. marts. Efter en lang årrække ønsker den 65-årige formand at give stafetten videre til yngre kræfter, der kan være med til at løfte den store opgave landbruget – og foreningen - står overfor. Selv fortsætter han som vurderingsinspektør i DLR-Kredit og kigger samtidig mod nye horisonter.

- Det har ikke været en nem beslutning at stoppe som formand, men jeg er kommet til et tidspunkt i mit liv, hvor andre ting også skal have lov til at fylde. Jeg vil bruge mere tid sammen med min familie, sejle rundt i de danske farvande i min båd og udforske nye netværk og relationer. Hvem ved, måske venter der også en spændende bestyrelsespost et sted. Jeg er stadig fuld af energi og har mod på at opleve nye ting, lade mig inspirere og måske inspirere andre, fortæller den afgående formand.

Det rette tidspunkt

LandboForeningen Midtjylland står overfor at skulle håndtere en lang række dagsordener. Den nye landbrugsaftale udstikker retningen for den grønne omstilling, som landbruget er en stor del af, og som landboforeningen skal finde sin rolle i. Dertil kommer nye byråd i Silkeborg og Viborg kommuner, som bestyrelsen skal skabe relationer til.

Bestyrelsen har netop også vedtaget en gennemarbejdet strategi for foreningens arbejde, som den kommende formand sammen med bestyrelsen kan bruge som solidt fundament for det kommende arbejde.

- Med de store forandringer, landbruget står foran, og med en helt ny strategi for foreningen, er det det helt rigtige tidspunkt at lade nye kræfter komme til. På den måde kan den nye formand selv være med til at lægge linjen og sætte sit præg på den proces, som foreningen står overfor, understreger Frede Lundgaard Madsen.

Med dialog kommer vi længst

Det personlige møde og dialogen mellem mennesker har altid været vigtig for Frede Lundgaard Madsen.

- Det er fascinerende at opleve mennesker med passion, drømme og entusiasme. Jeg har mødt rigtig mange landmandsfamilier hjemme ved spisebordet og snakket med dem om deres fremtidsdrømme, planer og projekter. Den samme energi har jeg oplevet i det politiske arbejde i samspillet med kommunalpolitikere, i Landbrug & Fødevarer, og når jeg sammen med andre foreningsformænd har holdt møder med folketingspolitikere. Der er langt fra livet på landet til de bonede gulve på Christiansborg, og der er ingen tvivl om, at vi kommer tættere på at forstå hinanden gennem samtalen og dialogen, siger Frede Lundgaard Madsen.

Tak for tilliden

Gennem tiden har den afgående formand lagt mange kræfter i landbrugspolitisk arbejde både lokalt og landspolitisk for at give foreningens medlemmer en stemme. Han har ihærdigt arbejdet på at skabe et tættere samarbejde med kommunernes politiske udvalg og embedsværk for at skabe de bedste forhold for landbruget lokalt. Han har også som regionsformand for Åbent Landbrug gjort en indsats for at vise landbruget frem og skabe et tættere bånd mellem land og by.

- Jeg har været med til at løfte rigtig mange spændende opgaver og har altid gjort, hvad jeg kunne, for at varetage medlemmernes interesser. Jeg har mødt mange spændende mennesker i mit virke og har været beriget af at samarbejde med engagerede bestyrelsesmedlemmer og fagfolk. Det er en gave, som jeg er utrolig taknemmelig for, slutter Frede Lundgaard Madsen.

Den nye formand for LandboForeningen Midtjylland vælges på foreningens generalforsamling den 22. marts.

 

FAKTA

Frede Lundgaard Madsen har bl.a. haft succes med at skabe:

Foreningssekretariatet: Sammen med de andre ejerforeninger i Velas har Frede Lundgaard Madsen været med til at etablere Foreningssekretariatet, som er et stærkt fagligt fundament for landbrugsforeningerne og deres medlemmer. Foreningssekretariatets medarbejdere er altid klar med hjælp og faglig support til de folkevalgte.

En stærk Rådgivning: Sammen med de andre ejerforeninger i Velas har Frede Lundgaard Madsen været med til at samle de små rådgivningsselskaber til et professionelt rådgivningsfirma med faglighed på alle fronter.

En stærk forening: Frede Lundgaard Madsen har været med til at skabe en af landets største foreninger, der med kraft og pondus deltager i landbrugsfaglige drøftelser og beslutningsprocesser både lokalt og landspolitisk.

Landbrugskonferencen: Frede Lundgaard Madsen har været initiativtager til Landbrugskonferencen, hvor 380 landmænd deltog i 2021.

 

FAKTA

Frede Lundgaard Madsen

  • Har været formand for LandboForeningen Midtjylland i perioden 2014 til 2022
  • Har været formand for Søhøjlandets LandboForening i perioden 2001 til 2010  
  • Har været regionsformand for Åbent Landbrug i Århus Amt
  • Har siddet i repræsentantskabet i Silkeborg Landboforening
  • Har siddet i repræsentantskabet for Danish Crown

 

For yderligere oplysninger, kontakt:

Frede Lundgaard Madsen, formand for Landboforeningen Midtjylland, på telefon: 24 22 99 53